Prijs voor mensenrechten 2023

Saar Depuydt

Zaterdag 9 december 2023

PVMR 2023

Saar Depuydt

De Liga voor Mensenrechten reikt elk jaar de Prijs voor Mensenrechten uit. Dat doen we telkens naar aanleiding van de Internationale Dag van de Mensenrechten op 10 december. Met de Prijs zet de Liga een persoon, een organisatie of een initiatief in de bloemetjes die zich heeft ingezet voor mensenrechten. Deze 31ste editie gaat door op zaterdag 9 december in de Beurs in Brussel.

Saar ontvangt de Prijs voor Mensenrechten, omdat ze letterlijk het veld in trekt, gedreven door de onrechtvaardigheid die mensen op de vlucht meemaken. Ze biedt ondersteuning aan de meest kwetsbaren in onze maatschappij zonder zelf in de schijnwerpers te willen staan. Saar doet waar de overheid niet in slaagt. De opvangcrisis toont aan dat onze overheid weigert om de basisrechten van kwetsbare mensen in te vullen. Vrijwilligers zoals Saar doen belangeloos hun best om dat gat op te vullen en betekenen op die manier heel veel voor de mensenrechten in België.

De Prijsuitreiking is daarom ook een belangrijk moment om de overheid op haar verantwoordelijkheid te wijzen. Idealiter zijn mensen als Saar niet nodig en voorziet de overheid in opvang, veiligheid, voeding, … voor mensen op de vlucht ongeacht hun statuut. De Liga wil dus graag Saar in de bloemetjes zetten. Haar werk wordt gezien en heel hard geapprecieerd.

De andere genomineerden waren Grip vzw, Paul Goossens, Bruzelle en Gastvrij Netwerk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Het evenement vindt plaats op 9 december 2023 in de Beurs in Brussel. We ontvangen je graag vanaf 19 uur.

De inschrijvingen voor de Prijsuitreiking zijn afgesloten.

Wil je ondertussen mensenrechten blijven ondersteunen? Steun de Liga met een like, een share, een donatie.

Tot 9 december!

Saar Depuydt wint de Prijs voor Mensenrechten
'Blijf vechten voor msensenrechten voor iedereen.

PROGRAMMA

Tijdens de uitreikingsavond gaat Saar Depuydt in gesprek met Thomas Willekens van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Whitney Appiah Ampofo van het MigratieMuseumMigration en Melat Nigussie van Beursschouwburg. Daarnaast zijn er bijdrages van filmmaker Patsha Bay, mediacollectief Zwijgen is geen optie en Ilona Terkessidis. Tot slot, neemt slampoet Sakina El Kaddouri het woord. De avond wordt aan elkaar gebabbeld door actrice Janne Desmet.

Zwijgen is geen optie

Kati Verstrepen

Melat Gebeyaw Nigussie

Thomas Willekens

Whitney Appiah Ampofo

Patsha Bay

Ilona Terkessidis

Sakina El Kaddouri

BEELDVERSLAG

Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten